YÜZ GERME

Yaşlanma ile birlikte çene hattı, yanak bölgesi, göz çevresi ve boyun bölgesinde sarkmalar ve derin kırışıklıklar oluşmaya başlar. Bu sarkmaları giderip deri fazlalıklarını çıkardığımız cerrahi tekniklerin bütünü yüz germe olarak isimlendirilebilir. Yer çekimi, güneş ışınlarının zararlı etkileri, sigara ve alkol gibi alışkanlıklar ve kötü beslenme etkisi ile yıllar içinde yüz derimiz deforme olur. Yüz germe ameliyatı basit bir deri çıkarma ameliyatı değildir. Aynı zamanda  deri altı yapılar asılır, hacim eksikliği olan bölgelere hacim takviyesi yapılır, göz kapaklarındaki problemler düzeltilir, gerekirse gıdı bölgesindeki yağlar alınıp boyun kaslarında onarım yapılır.

AMELİYAT ÖNCESİ

Bu operasyon genellikle 40-45 yaş üzerindeki bireylere uygulanır. Operasyon yalnızca plastik cerrahi uzmanları tarafından yapılabilir. Sigara kullanan hastaların ameliyattan 2 hafta önce sigarayı muhakkak bırakmış olmaları gerekir. Operasyon öncesi muayenede hastanın beklentilerini tüm açıklığı ile hekimi ile paylaşması gerekir.

AMELİYAT SÜRECİ

Genel anestezi altında yapılır. Uygulanacak yüz germe tekniğine bağlı olarak ortalama 4 ile 6 saat arası sürmektedir. Bir gece hastane yatışı uygundur. İhtiyaç durumunda aynı operasyon sırasında göz kapağı estetiği, yüze yağ enjeksiyonu, botoks ve dolgu uygulamaları da yapılabilir.

Yüz germe ameliyatları izli ameliyatlardır. Ancak bu izler belirgin izler değildir. İzler kulak önü boyunca uzanıp kulak memesinin alt sınırından kulak arkasına doğru devam etmektedir. Kısacası izler kulak önü ve arkasına gizlenir.

AMELİYAT SONRASI

Bir gece hastane yatışı sonrası hasta ertesi sabah taburcu edilir. Ameliyat sonrası erken dönemde yüzde şişlik, uyuşukluk ve gerilim hissi olabilir. Bu bulgular genellikle haftalar içinde azalarak biter. Ameliyat sonrası yüz bölgesine özel bir korse uygulanır. İçeride biriken sıvıları tahliye etmesi amacıyla dren kullanılmış ise bu drenler taburculuk öncesi çekilir. Dikişler kendiliğinden erir özelliktedir, dikiş alınmasına gerek yoktur. Ameliyat sonrası 5-7. Günlerde  hasta kontrol amaçlı kliniğe çağırılır. Ameliyat sonrası üçüncü günden itibaren hasta yavaş yavaş gündelik işlerine dönmeye başlayabilir. 10. Günden itibaren makyaj yapılabilir. 4. Haftadan itibaren hafif düzeyde sportif aktivitelere başlayabilir. Ağır düzeyde sportif aktivitelere başlayabilmek için iki ayın tamamlanması beklenmelidir.

AMELİYAT SONRASI OLUŞABİLECEK KOMPLİKASYONLAR

Nadiren yara yerinde açılmalar gözlemlenebilir ve genellikle pansumanlarla kendiliğinden iyileşir. Ameliyat sonrası erken dönemde deri altında kan birikimi oluşabilir.  Bu kanı boşaltmak amacı ile yeni bir ameliyat geçirmeniz gerekebilir.

burun estetiği
meme estetiği
yuz estetiği
ameliyatsız uygulamalar

Randevu Alın